Om os 

OustrupVIN er en eksklusiv dansk vin, produceret af druer dyrket i himmerlandsk sandjord. Vinmarken på 0,8 ha blev etableret i 2001 af familierne Stenild og Myrup. I løbet af 3 år blev der plantet 2500 vinstokke. I 2009 blev virksomheden PlantageVin I/S etableret.

Hos PlantageVin bliver kun de bedste druer til vin, da kvalitet
prioriteres frem for kvantitet.

Vinstokkene plejes hovedsageligt med håndkraft, og der benyttes ingen former for kemiske bekæmpelsesmidler. Drue-høsten foregår ultimo september/primo oktober ved nænsom håndplukning og håndsortering.
 

Vinsorterne er: 

Hvidvinssorter: Zarles Perle og Orion
Rødvinssorter: Rondo, Bolero og Leon Millot
 
Der produceres afhængig af vejrforhold hvert år op til en flaske vin per vinstok. Mange faktorer har indflydelse på året resultat.
 
Produktionslokalerne blev i 2008 - 2009 opbygget i lokaler, hvor der tidligere var personalefaciliteter i forbindelse med et blomstergartneri. Vinkælderen blev ind-rettet i blomstergartneriets gamle vand-reservoirer, som ligger under de nu-værende produktionslokaler.
 
 
I tilknytning til produktionslokalerne er indrettet et lokale til vinsmagnings-arrangementer, hvor der kan sidde op til 32 personer. PlantageVin tilbyder vinsmagningsarrangementer efter aftale. Læs mere om vinsmagning her.
 
Er du interesseret i at vide mere om vores vinproduktion, er du meget velkommen til at kontakte os. Se kontaktoplysninger her.

 

PlantageVin | Plantagevej 2a, 9600 Aars - Danmark | Tlf.: +45 2179 8977 | oustrupvin@gmail.com